sundhast.se

Intresset för hästar och ridsport

Så här faller du av din häst – på rätt sätt

Att rida är för många det bästa man kan syssla med. Du får chans att skapa en stark relation med en levande varelse, och utveckla din ridteknik.

Men hästridning är tyvärr också en olycksdrabbad aktivitet. Det är allra vanligast att tjejer i tonåren faller offer, bokstavligen. Därför kommer här tips på hur du kan förbättra din fallteknik så du är redo om olyckan är framme.

Utrustning

För att klara av ett fall på bästa möjliga sätt är det framför allt viktigt att du har på dig hjälm och personlig skyddsutrustning. Handskar skyddar också dina händer från skador om du faller.

Fallteknik

Ifall du märker att du kommer falla av din häst finns det flera saker som kan hjälpa dig. Det bästa du kan göra om du faller är att rulla ihop dig till en boll. Skydda ditt huvud genom att böja in det, rulla in axlarna och armarna och dra ihop dina knän. På det här sättet är det dina mindre känsliga kroppsdelar som tar smällen.

Sök hjälp om du skadar dig

Ibland går det inte att undvika skador trots en bra fallteknik. Om du skadar dig från ett fall är det viktigt att få vård. Idrottskliniken Muskelcentrum har professionella naprapater som hjälper ryttare i hela Sverige med fallskador.

  • Published On : 2 år ago on
  • Author By :
  • Last Updated : november 9, 2021 @ 9:52 f m
  • In The Categories Of : Hästar, Tips
';